شبکه اجتماعی ما:
درب و پنجره UPVC بابل و مازندران،درب و پنجره دوجداره بابل و مازندران، ب و پنجره یو پی وی سی بابل و مازندران

معرفی پروفیل های یو پی وی سی (UPVC)

مقدمه

امروزه کنترل مصرف منابع انرژی و فرهنگ سازمانی استفاده صحیح از این منابع در جوامع بشری یکی از دغدغه¬های اصلی دولتمردان در جهان بشمار می¬آید. با توجه به افزایش جمعیت انسانی کره زمین و به طبق آن ازدیاد مصرف انرژی و بدلیل محدود بودن عرضه انرژی در بازارهای جهان همواره بهای حامل¬های انرژی طی سالیان اخیر سیر صعودی را طی کرده است، لذا صاحبان صنایع مختلف جهت پاسخگویی به نیازمندیهای مصرف کنندگان کالاهای تولیدی خود و حفظ بازارهای فروش، همواره در حال برنامه¬ریزی و تولید کالاهایی با راندمان بیشتر و مصرف انرژی کمتر بوده¬اند.
مسکن بدلیل نیاز اصلی و اولیه انسان ها همواره به عنوان یکی از کانون های اصلی مصرف انرژی مطرح بوده است و با توجه به بررسی­های عملی به عمل آمده در حال حاضر 30% از کل انرژی در بخش ساختمان به مصرف می رسد. درب و پنجره ها بدلیل حائل بودن فضای بیرونی و داخلی ساختمان نقش بسزائی در میزان مصرف انرژی را به خود اختصاص داده و عایق کاری مناسب در این بخش از ساختمان مانع از اتلاف و تأمین آسایش ساکنان آن و صرفه جوئی اقتصادی هر خانوار را به همراه خواهد داشت.

پنجره یو پی وی سی (UPVC)

درگذشته، معمولاً پروفیل‌های چوبی، آهنی و آلومینیومی برای ساخت درب و پنجره استفاده می‌شدند. این پروفیل‌ها عایق حرارتی و صوتی ضعیفی بودند و وزن زیادی داشتند. در برابر رطوبت و خوردگی نیز مقاوم نبودند. درنتیجه، نیاز به یک پروفیل مناسب که این مشکلات را تا حد ممکن حل کند، احساس می‌شد. در سال ۱۹۶۰ میلادی، پروفیل‌های UPVC ، در اروپا معرفی شدند. این پروفیل‌ها از پلی‌وینیل‌کلرید (PVC) ساخته می‌شوند که ماده‌ای سخت و مقاوم به شمار می‌آید. درواقع این ماده به دلیل سختی و مقاومت بالا به طور گسترده، در ساخت پنجره‌ها و سایر محصولات ساختمانی به کار می‌رود. پنجره‌های یو پی وی سی، مزایای زیادی نسبت به پنجره‌های قدیمی دارند. این مزایا عبارت‌اند از:
دوام و طول عمر طولانی
مقاومت در برابر رطوبت و خوردگی
عایق حرارتی و صوتی عالی
نیاز کم به تعمیر و نگهداری
مقرون‌به‌صرفه بودن
پنجره‌های یو پی وی سی، به دلیل کیفیت و طبیعت خود، در برابر پیچ‌خوردگی، پوسیدگی و زنگ‌زدگی نیز مقاوم هستند. این پنجره‌ها همچنین به‌راحتی تمیز شده و نیاز به مراقبت زیادی ندارند. به دلیل این مزایا، استفاده از درب و پنجره UPVC در سراسر جهان رو به افزایش است. در ایران نیز اولین واحد تولید درب و پنجره یو پی وی سی، در اواخر دهه ۵۰ احداث شد و در حال حاضر، اکثر سهم بازار درب و پنجره‌ را به خود اختصاص داده است. توجه داشته باشید که یو پی وی سی، در حالت عادی، غیر سمی و کاملاً ایمن است؛ اما سوزاندن آن می‌تواند باعث انتشار دی اکسین‌ها در محیط‌زیست شود که جزو آلاینده‌هایی محیطی به شمار آمده و می‌توانند برای سلامت انسان مضر باشند.

نحوه تولید و تست پنجره های یو پی وی سی

برای تولید پنجره یو پی وی سی، ابتدا مواد اولیه ازجمله اتیلن و کلر را باهم ترکیب می‌کنند تا ماده‌ای به نام PVC تولید شود. سپس PVC را به شکل پروفیل درمی‌آورند. این پروفیل‌ها در آزمایشگاه‌های استاندارد، تست شده و  کیفیت آن‌ها تأیید می شود. تست‌های پروفیل یو پی وی سی، شامل موارد زیر است:
تست شکل ظاهری: برای بررسی ظاهر پروفیل و اطمینان از رعایت استانداردهای تولید، انجام می‌شود.
تست ضربه: برای بررسی مقاومت پروفیل در برابر ضربه انجام می‌شود.
تست گرمایش:  برای بررسی مقاومت پروفیل در برابر گرما انجام می‌شود.
تست جرم در واحد طول: برای بررسی وزن استاندارد پروفیل انجام می‌شود.
تست برگشت حرارتی: برای بررسی میزان عایق حرارتی پروفیل انجام می‌شود.
تست هندسه پروفیل: برای بررسی کیفیت ساخت پروفیل ازنظر دقت در ابعاد، انجام می‌شود.
تست جوش پروفیل: برای بررسی کیفیت جوش پروفیل انجام می‌شود.
برخی از تولیدکنندگان، پروفیل‌های باکیفیت پایین را باقیمت کمتر، در بازار عرضه می‌کنند. این پروفیل‌ها در ابتدا هزینه کمتری برای مصرف‌کنندگان دارند؛ اما در طولانی‌مدت به دلیل عمر کوتاه و اتلاف انرژی، باعث هدر رفتن زمان و هزینه خواهند شد. توصیه می‌کنیم درب و پنجره‌های یو پی وی سی را از فروشگاه‌ها و نمایندگی‌های معتبر و حرفه‌ای تهیه کنید.

تفاوت پنجره UPVC و PVC

پنجره‌های دوجداره UPVC و PVC ازنظر ساخت، تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند و همین امر سبب ایجاد کارایی‌های متفاوت برای هر یک می‌شود. مهم‌ترین تفاوت‌های پنجره‌هایی که از این دو پروفیل ساخته می‌شوند، عبارت‌اند از:
1. پروفیل‌های PVC در برابر نور خورشید و اشعه ماورا بنفش، دچار تغییر رنگ‌شده و پس از مدتی ظاهری نامناسب پیدا می‌کنند. پروفیل‌های UPVC از مواد مرغوب‌تری ساخته‌شده و در برابر نور خورشید، مقاوم و در برابر تغییر رنگ، دوام بیشتری دارند.
2. پروفیل‌های UPVC انعطاف بیشتری داشته و در برابر شکستگی، مقاوم‌تر هستند.
3. پروفیل‌های UPVC در برابر آتش‌سوزی مقام‌ترند.
4. پروفیل‌های UPVC در برابر تغییرات جوی نیز مقاومت بیشتری دارند.
5. با توجه به مزایای بیشتر پنجره‌های UPVC، قیمت این پنجره‌ها نیز کمی بیشتر از پنجره‌های PVC  است.

ویژگی های پنجره های UPVC

پنجره‌های یو پی وی سی، ویژگی‌های زیادی دارند که باعث محبوبیت آن‌ها شده است. برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های این پنجره‌ها عبارت‌اند از:
مقاوم در برابر رطوبت و خوردگی
پنجره‌های UPVC در برابر خوردگی، بسیار مقاوم هستند. این ویژگی باعث می‌شود که آن‌ها گزینه مناسبی برای استفاده در شهرهایی با آلودگی بالا باشند. این پنجره‌ها از موادی ساخته می‌شوند که آن‌ها را در برابر رطوبت، خوردگی و زنگ‌زدگی مقاوم می‌کند. به همین دلیل، عمر طولانی داشته و نیازی به تعمیر و نگهداری زیادی ندارند.
مقاوم در برابر آتش
غلظت بالای کلر و ترکیبات ضد اشتعال موجود در پنجره‌های UPVC، آن‌ها را در برابر آتش‌سوزی، بسیار مقاوم می‌کند. پنجره‌های یو پی وی سی، در برابر آتش‌سوزی کلاس A قرار می‌گیرند؛ یعنی آن‌ها در برابر شعله‌های مستقیم آتش برای مدت‌زمان طولانی مقاومت کرده و مانع از گسترش آتش می‌شوند. این ویژگی باعث می‌شود که گزینه مناسبی برای استفاده در ساختمان‌های مسکونی و تجاری باشند.
مقاوم در برابر ناملایمات جوی
پنجره‌های UPVC، در برابر شرایط جوی مختلف مانند اشعه خورشید، باران، برف و تغییرات دما، بسیار مقاوم هستند. این پنجره‌ها می‌توانند در هر وضعیت اقلیمی، از مناطق گرم و خشک گرفته تا مناطق سرد و مرطوب، استفاده شوند.
مقاوم در برابر سرقت
درب و پنجره‌های یو پی وی سی، مکانیسم قفل چندنقطه‌ای داشته و از ورود غیرمجاز و دسترسی سارقان به داخل ساختمان، جلوگیری می‌کنند. این قفل‌ها در داخل پروفیل، تعبیه‌شده‌ و به‌سختی قابل‌نفوذ هستند. برای امنیت بیشتر، می‌توانید درب و پنجره UPVC ضد سرقت را با شیشه ضدگلوله یا ضد سرقت ترکیب کنید  تا امنیت ساختمان شما به حداکثر برسد.
مقاوم در برابر نفوذ آب
به دلیل ساختار غیرقابل نفوذ UPVC، این پنجره‌ها کاملاً ضد آب هستند و از نفوذ آب به داخل ساختمان، جلوگیری می‌کنند. در پنجره‌های UPVC، گوشه‌ها با دقت جوش داده‌شده تا هیچ‌گونه رطوبتی داخل ساختمان نشود، همچنین، با قرار دادن یک‌لایه دوطرفه از الاستومر ترموپلاستیک (TPE)، در اطراف درز و قاب پنجره، تمام شکاف‌ها به‌طور کامل، مهروموم می‌شوند. این ویژگی باعث می‌شود که این پنجره‌ها، گزینه مناسبی برای استفاده در مناطق مرطوب و بارانی باشند.
عایق قدرتمند صوتی و حرارتی
پنجره‌های یو پی وی سی، عایق حرارتی و صوتی هستند و باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی و بهبود کیفیت زندگی می‌شوند. پنجره‌های UPVC، از موادی ساخته می‌شوند که در برابر انتقال گرما و سرما بسیار مقاوم‌اند. این ویژگی باعث می‌شود که در زمستان گرما را در داخل خانه حفظ کرده و در تابستان از ورود گرما، به داخل خانه جلوگیری کنند.
پنجره‌های UPVC، همچنین در برابر انتقال صدا نیز بسیار مقاوم هستند و از انتقال صداهای بیرونی به داخل خانه و بالعکس، جلوگیری می‌کنند.
سازگاری با محیط زیست
پنجره‌های یو پی وی سی، گزینه مناسبی برای افرادی است که به حفظ محیط‌زیست اهمیت می‌دهند. این پنجره‌ها از موادی ساخته می‌شوند که در طبیعت یافت شده و قابل بازیافت هستند و هیچ‌گونه آسیبی به محیط‌زیست وارد نمی‌کنند. عمر طولانی پروفیل‌های UPVC و عدم نیاز به تعمیر و نگهداری زیاد، آن‌ها را به گزینه‌ای پایدار برای ساختمان‌ها تبدیل کرده است.
مفید برای سلامتی
پنجره‌های یو پی وی سی، کاملاً سالم و بهداشتی هستند و برای افرادی که به‌سلامتی خود اهمیت می‌دهند، گزینه مناسبی به شمار می‌آیند. این پنجره‌ها از موادی کاملاً بی‌ضرر و غیر سمی تولید می‌شوند. این مواد با بدن انسان واکنش نداده و هیچ‌گونه خطری برای سلامتی انسان ایجاد نمی‌کنند. مواد UPVC حتی درزمینهٔ پزشکی و دندانپزشکی مورداستفاده قرار می‌گیرند و همین امر نشان می‌دهد که این مواد، تا چه اندازه ایمن و قابل‌اعتماد هستند.
تنوع در رنگ و مدل
پنجره‌های یو پی وی سی، ازنظر زیبایی ظاهری، بسیار متنوع هستند و آن‌ها را می‌توان در انواع مدل‌ها و رنگ‌ها تولید کرد تا با هر سلیقه و دکوراسیونی، هماهنگ باشند. پنجره‌های UPVC خام، سفید هستند؛ اما می‌توان آن‌ها را به هر رنگی که بخواهید رنگ‌آمیزی کرد. این ویژگی باعث می‌شود که با هر فضایی سازگار شوند. علاوه بر این، پروفیل این پنجره‌ها دارای سطوح صاف و گوشه‌های جوش شده هستند که ظاهری تمیز و مرتب به آن‌ها می‌دهد. پنجره‌های UPVC در مدل‌های مختلفی نیز ارائه می‌شوند که در ادامه به آن می‌پردازیم.

انواع پنجره UPVC بر اساس تعداد جداره

پنجره‌های یو پی وی سی را می‌شود بر اساس چند جداره بودن و نحوه باز و بسته شدن به انواع مختلفی تقسیم کرد، این پنجره‌ها ازلحاظ تعداد جداره به سه گروه زیر تقسیم می‌شوند و هرکدام خود، بر اساس باز و بسته شدن، انواع مختلفی دارند:
1. پنجره های UPVC تک جداره
پنجره UPVC تک جداره، ساده‌ترین نوع پنجره است که از یک‌لایه شیشه ساخته می‌شود. این نوع پنجره، درگذشته از شیشه سودا لایم ساخته می‌شد که سطح صافی نداشت و باعث می‌شد که تصویر پشت شیشه، کج‌ومعوج دیده شود. با ابداع فناوری فلوتینگ، شیشه‌های صاف‌تری عرضه شد که امروزه در ساخت درب و پنجره تک جداره، به کار می‌روند. علاوه بر این، با استفاده از فناوری‌های جدید، می‌توان شیشه‌های تک جداره را به انواع مختلفی مانند شیشه سند بلاست و شیشه سکوریت تبدیل کرد.
2. پنجره های UPVC دو جداره
پنجره‌های UPVC دوجداره از دولایه شیشه ساخته‌شده و این دولایه شیشه از هم کمی فاصله‌دارند. این فاصله، با گاز بی‌اثری مانند آرگون پر می‌شود تا انتقال حرارت و صدا کاهش پیدا کند. پنجره‌های دوجداره یو پی وی سی، یکی از بهترین گزینه‌ها‌ برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی به شمار می‌آید. آن‌ها به دلیل ساختار عایق خود، تبادل بیش‌ازحد گرما و سرما بین داخل و خارج ساختمان را از بین برده و علاوه بر این، از ورود گردوغبار و آلودگی‌های صوتی به داخل ساختمان نیز جلوگیری می‌کنند.
3. پنجره های UPVC چند جداره
پنجره‌های UPVC چند جداره، از چندین لایه شیشه ساخته می‌شوند و مانند پنجره‌های دوجداره، فواصل بین شیشه‌ها با گازهای بی‌اثر، پر می‌شود تا عایقی برای صدا و حرارت باشد. این پنجره‌ها معمولاً سه یا چهار جداره داشته و اتلاف انرژی را به حداقل می‌رسانند. با توجه به اینکه پنجره‌های چند جداره از قیمت بالایی برخوردارند، از آن‌ها فقط برای موارد خاص مانند ساختمان‌های صنعتی یا ساختمان‌های با شرایط آب و هوایی خاص، استفاده می‌شود. درواقع پنجره‌های چند جداره، گزینه مناسبی برای ساختمان‌هایی با مصرف انرژی بسیار بالا به شمار می‌آید.
 
 

رنگ های پروفیل یو پی وی سی (UPVC)

رنگ پایه و خام پروفیلهای یوپی‌وی‌سی، به دلیل فرمولاسیون مواداولیه سفید رنگ می‌باشد با این حال پروفیلهای رنگی برای معماران و گروه‌های عمرانی یا حتی برای افرادی که برای تعویض پنجره‌های قدیمی منزل خود با پنجره یوپی‌وی‌سی اقدام می‌کنند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. پروفیل‌های یوپی‌وی‌سی از لحاظ رنگ به دو دست کلی تقسیم می‌شوند:

پروفیل رنگ شده

این نوع پروفیل یوپی‌وی‌سی با استفاده از رنگ‌های مخصوص به صورت پاششی با ابزار، رنگ آمیزی می‌شوند. از ویژگی‌های پروفیل رنگی می‌توان ضد خش بودن، نظافت آسان و تنوع رنگ بالا (حدود ۱۹۰ رنگ) را نام برد.

پروفیل لمینت

این نوع پروفیل به دلیل طرح‌های برجسته و تزئینی رنگی مورد استقبال بسیاری از معماران قرار گرفته‌است. پروفیل‌های لمینت در کنار زیبایی امتیازاتی همچون ثبات رنگ در شرایط مختلف آب و هوایی، استحکام بالا و نظافت آسان را دارند.

به طور کلی، پروفیل UPVC به عنوان یک ماده ساختمانی محبوب است که به دلیل مزایای بسیاری که ارائه می‌دهد، در صنعت ساخت و ساز بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

 


 

فلزی

آلومینیومی

UPVC

جدول مقایسه انواع پنجره از جعبه فنی و کیفی

زنگ زدگی، پوسیدگی و خوردگی

بلی

خیر

خیر

رسوب پذیری

بلی

بلی

خیر

انتقال حرارت

بلی

بلی

خیر

انتقال صوت

بلی

بلی

خیر

نفوذ گرد و غبار

بلی

بلی

خیر

نفوذ رطوبت

بلی

بلی

خیر

ضریب انبساط طولی

بلی

کم

کم

نیاز به رنگ آمیزی

بلی

خیر

خیر

قابلیت شستشو

خیر

بلی

بلی

وزن

سنگین

سبک

سبک

سرعت نصب

کم

متوسط

زیاد

در این معرفی سعی کردیم تا شمارا با انواع پنجره‌های یو پی وی سی (UPVC)، آشنا کنیم. توجه داشته باشید که بهتر است این درب و پنجره‌ها را از نمایندگی‌ها و فروشگاه‌های معتبر خریداری کنید؛ زیرا متأسفانه، بعضی از کارگاه‌ها با ساخت پنجره‌های بی‌کیفیت و گاهی ارزان‌تر، می‌توانند در آینده، خسارت‌های مالی بیشتری برای خریداران به وجود آورند. شرکت کیان مازن نماینده وین تک در مازندران و بابل، یک شرکت تولید و نصب درب و پنجره دوجداره یو پی وی سی است که سال‌هاست به‌صورت رسمی، در این زمینه فعالیت دارد. این شرکت همواره به دنبال بهبود کیفیت محصولات و خدمات خود بوده و رضایت مشتریان را در اولویت قرار می‌دهد. خدمات و مشاوره حرفه‌ای گروه تخصصی وین تک، همواره منافع مشتریان را در نظر گرفته و اعتقاد دارد که سود واقعی در حفظ منافع مشتریان است. خوشحال می‌شویم برای دریافت مشاوره با کارشناسان ما تماس بگیرید.